15/03/2014

Carrot & blueberry mini cakes



Máte radi mrkvý koláč? Ja ho milujem! Určite sa tu raz objaví recept, ale o tom potom. Milujem aj muffinky. A ked sa to skombinuje, vtedy prichádza to pravé, orechové :) V pôvodnom recepte, z Tesco letáku, boli sušené hrozienka, ale kedže boli čučoriedky v akcoške, neváhala som so zámenou! Veď opáčte sami...

English
Do you like a carrot cake? Because I love that cake! (Certainly appears a recipe here). I also love the muffins and when is this combined, everything is all right :) In the original recipe from Tesco leaflet were sultanas. But blueberries in promotion are still better as drab sultanas. What do You thing? :) 




Recipe:

  • 300g carrots
  • 200g caster sugar
  • 150g margarine or butter
  • 200g plain flour
  • 1 tsb cinnamon
  • 2tsb baking powder
  • 2 large eggs
  • 120g sultanas, or blueberries, or some fresh fruit
  • pinch of salt of course :)



  • 300g mrkvy
  • 200g kryštálový cukor
  • 150g masla, alebo margarínu
  • 200g hladkej múky
  • 1 lyžička mletej škorice
  • prášok do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 120g sušených hrozienok, čučoriedok, alebo nejakého fajnového ovocíčka
  • štipka soli

Predhrejte rúru na 180°C.

Očistite mrkvu a najemno nastrúhajte do misy. Pridajte cukor, margarín a zmiešajte dohromady. Potom pridajte múku s práškom do pečiva a nakoniec škoricu.
Do druhej misy rozbite vajíčka, poriadne vyšľahajte a potom pridajte mrkvovú zmes. Nakoniec do zmesi pridajte sušené hrozienka, alebo aké ovocie máte a opatrne premiešajte.
Pomocou dvoch lyžíc opatrne rozdeľte cesto do muffinkových košíčkov, pripravených v plechu :)
Koláčiky vložte do rúry a dajte piecť na cca 15-20 minút. Ja som ich tam mala len 10 a boli hotové, tak dávajte pozor. Ak už sú na vrchu zlatisté, môžte do nich pichnúť špáratkom, ak ostane suché-sú ready.
Vyberte z rúry a premiestnite na chladné miesto vychladnúť.
A ak chcete, môžete 
si ich ozdobiť podľa vlastnej fantázie :)

English
Preheat the oven to gas 6, 200°C, fan 180°C, before top and tail carrots.
Peel and grate the carrots into the bowl. Add the sugar and margarine and mix together, then sift in the flour, along with the baking powder. Next add the cinnamon.
Crack the egg into a separate bowl and beat in gently before adding it to the cake mixture.
Add the sultanas, blueberries and carefuly stir again, making sure everything is thoroughly mixed together. Divide the mixture equally between the cupcake cases - using two metal spoons.
Place the cakes into the oven and bake for 15-20 minutes till they are golden.
Then remove the mini cakes from the oven and alow them to cool. The cakeshould bounce back when you press the top with a finger and a skewer inserted into the midle should  come out clean with no raw cake mixture on it. 
Decorate hoever you like :)
Sorry for my english, it's just a improvisation :)

2 comments:

  1. Super recept, určitě vyzkouším, jen bych použila třtinový cukr a celozrnnou mouku, ale to je na každém, co mu víc vyhovuje :-)

    ReplyDelete
  2. Nemala som doma trstiový cukor, tak som dala klasický. Inak by som ho použila :) Celozrnnú múku v UK som nevidela, ani neviem ako taká múka vyzerá :D Dakujem za komentár :*

    ReplyDelete