10/03/2014

Orange and coconut cake.




Takéto super ľahké, chutné koláče aj každý deň :)
A kombinácia kokosu a pomaranču, to veru môžem...Veď skúste sami. Je naozaj jednoduchý, nenáročný a mňam ;) Nevydržal ani do druhého dňa...

English
Such a super easy, tasty cakes I could every day. And combination of coconut and orange is number one for me. So You can try yourself :)
This orange cake is easy, light and yummy.
Let's go to recipe. 
Enjoy !





Recipe:

  • 1 veľký pomaranč + šťava z ďalšieho pomaranča
  • 200g masla, nesoleného
  • 3 vajíčka
  • 225g kryštálového cukru
  • 190g múky. V tomto prípade by som použila polohrubú a tú zmiešajte s práškom do pečiva
  • 45g sušeného kokosu
  • 150g práškového preosiateho cukru
  • 1 lučina (aspoň myslím,že sa to tak volá) taký jemný syrový tvaroh. Ak sa mýlim, prosím opravte ma niekto :)
  • nastrúhaná čokoláda na posypanie. Podľa chuti. Ja som použila mentolovú a bolo to eňo ňuňo

  • 1 large orange +  the zest and juice of extra orange
  • 200g butter unsalted
  • 3 egg
  • 220g caster sugar
  • 190g self-rising flour, sifted
  • 45g dessicated coconut
  • 150g icing sugar
  • 1 Quark and 1dcl milk
  • Grated chocolate for sprinkling. I used mint dark chocolate an that was good choice



Predhrejte rúru na 180 stupňov. Okrúhlu tortovú formu vymažte maslom a posypte múkou, alebo vystlite papierom na pečenie.
Neošúpaný pomaranč nakrájajte na menšie kúsky a rozmixujte na pyré.
Pridajte maslo, vajíčka, kryštálový cukor, múku a kokos a zmiešajte dohromady,kým sa vám suroviny pekne neskombinujú. Potom zmes prelejte do pripravenej formy a dajte piecť na 50 minút. Môže byť aj skôr hotový, tak radšej skúšajte pichnúť špáratkom do stredu. Ak ostane suché, koláčik je ready. Premiestnite ho na chladnejšie miesto a nechajte vychladnúť.
Zatiaľ si pripravte polevu.
Vymiešajte Lučinu s preosiatym práškovým cukrom a so šťavou z pomaranča. Neviem akej je tá Lučina konzistencie, ja v UK používam Quark a ten ke dosť hustý, tak tam prilievam trošku mlieka,alebo keď mám, tak smotanu. Ok poleva je hotovka. Keď je koláč vychladnutý, prehoďte si ho na nejaký tanier a nalejte naň polevu. Bude to stekať kade tade, ale to predsa chceme.
Posypte čokoládou a dajte si s dobrou kávičkou ;)

English
Preheat the oven to 180°C and grease and line a round cake tin with baking paper.
Chop the unpeeled orange and blitz in a blender to a coarse purée.
Add the butter, eggs, caster sugar, flour and coconut and mix till combined. Transfer mixture to the prepared tin and bake for 50 minutes, or till a skewer inserted in the centre comes out clean. Leave to cool for 5 minutes and then transfer to a wire rack to cool completely.
Strain the juice of the extra orange into a jug. Put the icing sugar, Quark and milk into a bowl with just enough of the juice to form a smooth, runny icing. Place the cooled cake on a large plate, pour over with topping and sprinkle with the zest and chocolate. Allow to set and serve with yummy coffee. Enjoy !



Gandalf smells something good...

Inspired by EatIn

No comments:

Post a Comment