Na koláč budete potrebovať:
2-3 hrušky, ošúpané a nakrájané na kocočky 350g hl. múky
1 pol. lyžica citrónovej šťavy 1 pr. do pečiva
kôra z jedného citrónu 1/2 lyžičky soli
200g kr. cukru 150g/160ml olivového oleja
2 vajíčka 1cm kocku postrúhaného zázvoru
Na vrch:
1 hrušku, nakrájanú na plátky (aj so šupkou)
1pol. lyžica trstinového cukru
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Sendvičovú formu potrite maslom a vy
Pokrájané hrušky zmiešajte v miske s citrónovou šťavou a kôrou a odložte nabok.Vo veľkej mise vymiešajte olivový olej s cukrom. Šľahačom to bude rýchlejšie. Miešajte do hladka, potom po jednom pridajte vajíčko a šľahajte, pokiaľ nebudete mať hustú zmes. Pridajte pokrájané hrušky s citrónom a citr. kôrou a pomiešajte vareškou. Nakoniec pridajte Zvyšné ingrediencie a vareškou miešajte, pokiaľ sa vám všetko pekne nespojí. Ak budú v ceste hrudky, to neva, to tak má byť.
Cesto vykydnite do formy. Bude dosť husté, tak ho lopatkou porozotierajte. Na vrch poukladajte plátkz hrušky a posypte trstinovým cukrom. Hoďte do rúry a pečte 40 minút. Po 40 minútach otočte formu o 90 stupňov a pečte ešte 20 minút. Treba kontrolovať, ja som mala dopečené po 10 minútach. Overte špajdlou, alebo nadvihnite koláč opatrne nožom. Ak sa vám nadvihne a neni prilepený, je hotovo. Špajdla vám nemusí povedať pravdu, lebo v koláči sú hrušky a môže byť od nich mokrý. Ak máte hotovo, nechajte odležať vo forme, potom opatrne vyberte a nechajte poriadne vychladnúť.
Koláč môžte skladovať v chladničke 5-6 dní. Náš nevydržal ani 2, taký bol superko!
No comments:
Post a Comment