Viete čo je najlepšie, keď sa vrátite z prechádzky s vyštípanými lícami? Čaj. A viete čo je ešte lepšie? Horúca čokoláda, hrubá deka a pohoda. Pridávam môj vlastný recept na čokoládu, na 2 menšie šálky. Ja používam Tesco cocoa powder a je to naj naj naj kakao. Neviem, či sa predáva aj na Sovensku, ale holandské je určo tiež kvalitné, tmavé a superko. No a teraz recept.
Budete potrebovať:
3dcl plnotučného mlieka
4 lyžice holandského tmavého kakaa
4 lyžice medu, (niekedy dávam aj trstinový cukor)
1/2 lyžičky mletej škorice
(kto chce, môže si pridať štipku čili, ja som nepridávala, lebo dieťa...)
A smotanu na šľahanie z ktorej si spravíme šľahačku.
Ak nechcete, nemusíte dávať šľahačku, môžte si pridať marshmallows, alebo len tak bez ničoho s ničím. Neskôr ma napadlo, že čokoláda môže byť super aj s kryštálikmi morskej soli. Nabudúce vyskúšam. Alebo vyskúšajte vy a dajte mi vedieť.
Joj aký pekný blog ... a ten dizajn ... teším sa že som ho našla prostredníctvom komentáru u mňa
ReplyDeleteÚplně se mi lepí pusa, jak bych si teď dala, zrovna jsem přišla vymrzlá z venku. Jak obyčejná věc může vypadat tak krásně a ještě líp chutnat (věřím v to :)).
ReplyDelete