09/04/2016

CARROT CAKE

Po dlhej dobe tu mám pre vás konečne aj nejaký recept. Na mrkvový koláč, ktorý bol v pôvodnom recepte ,,gluten-free,, ale ja som ho spravila z klasickej múky a trošku som ho doladila podľa seba a podľa toho, čo chladnička dala. A vyšlo to!
A za to, že som super, sem hodím aj Gluten-Free recept, aj môj náhradný.

Budete potrebovať:


/Gluten-free/

165g masla v izbovej teplote

80g ryžovej múky
80g kukuričnej múky
150g hnedého cukru
2 lyžičky Dr. Oetker prášku do pečiva
štipku soli
2 lyžičky ml. škorice
3 vajíčka
150g nastrúhanej mrkvy
100g nastrúhaného petržlenu
za hrsť sušených hrozienok
za hrsť nasekaných vlašských orechov

Na polevu:

250g tvarohu

pol kelímku kyslej smotany
cca 4 lyžice práškového cukru

Orechy na zdobenie



Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si tortovú formu v priemere 24cm. Formu poriadne natrite maslom a vystlite papierom na pečenie.
Do misy vložte maslo, múky, cukor, pr. do pečiva, štipku soli, škoricu a vajíčka a poriadne vyšľahajte, pokiaľ nebudete mať jemnú, krémovú zmes.
Následne do tej zmesy vareškou primiešajte nastrúhanú mrkvu, petržlen, nasypte orechy a hrozienka a poriadne premiešajte. Cesto vlejte do pripravenej formy a dajte piecť na 30-35 minút. Pre istotu koláč kontrolujte špáradlom, alebo špajdlou, ak ostane čistá, koláč je hotový.
Nechajte poriadne vychladnúť. 
Medzitým si pripravte polevu. 
Do mixéra hoďte tvaroh, smotanu, preosiaty cukor a mixujte, pokiaľ nebudete mať hladučkú zmes. Môžete pridať aj kôru z polky citróna, kto má rád...Ak sa vám bude zdať poleva stále hustá, treba priliať ešte smotanu.
Ak už je koláč vychladnutý, potrite ho navrchu tvarohom, ozdobte orechami a máte hotovo. Koláč skladujte v chladničke, aby sa vám netopila poleva ako mne :)
PS: Ak nechcete Gluten-Free, jednoducho ryžovú a kukuričnú múku nahraďte hladkou. 160g 







No comments:

Post a Comment