17/07/2014

Brownies


Čo môže byť lepšie a čokoládovejšie ako Brovnies? Ako bonus už sú iba černice. Verte, že viac slov netreba.

What could be better and tastier than Brownies? The blackberries are just as bonus. There is no need for more words. Trust me :)





Čo budeme potrebovať:

  • 120g horkej čokolády ( nie čokolády na varenie) nalámanej na menšie kúsky
  • 120g masla
  • 2 vajíčka
  • 225g kr. cukru
  • 110 g hladkej múky zmiešanej s práškom do pečiva (polka balíčku by mala stačiť)
  • 150g černíc
Ako na to:
 Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a vystelieme si plech papierom na pečenie. Plech by mal byť štvorcový 18x18 cm.
Do hrnca dáme roztopiť čokoládu s maslom. Opatrne, na nižšom stupni, aby sa čokoláda nepripálila. Ked je čokoláda roztopená, odstavte z ohňa a rozbite do nej vajíčka a pridajte múku s cukrom. Miešajte do hladkej zmesi. Napokon pridajte 100 g černíc a opatrne premiešajte.
Zmes prelejte na pripravený plech a pravidelne posypte zvyšnými černicami.
Hodíme do rúry a pečieme 30 minút, pokiaľ nie je vrch krásne chrumkavý. 
Necháme vychladnúť, nakrájame na menšie štvorce a posypeme práškovým cukrom. 
         Ta dá !



What we need:


  • 120 g dark chocolate, broken into small pieces 
  • 120 g butter 
  • 2 eggs
  • 225 g unrefined caster sugar
  • 110 g self-raising flour
  • 150 g blackberries
Heat the oven to 180 degress/gas mark 4. Line an 18x18 shallow baking tin with baking paper.
Place the chocolate and butter in a large saucepan over a very low heat and melt, mixing frequently. Remove from the heat when melted, then hisk the eegs and add them to the mixture, along with the sugar and flour. Mix till smooth. Add 100 g of the blackberries and gently stir.
Pour into the prepared baking tin. Scatter the remaining blackberries on top and cook in the middle of oven for 30 minutes untill just set and crust has formed on top. Leave to cool, then cut 25-30 squares. Sprinkle with icing sugar :)

No comments:

Post a Comment