12/07/2014

Strawberries & chocolate cake



Ďalší koláč á la čo kuchyňa dala. A kupodivu to vyšlo :) Vopchala som tam všetko, čo mi prišlo pod ruku a výsledok je mňamózny.
Tak poďme na recept.
en
This is a pie à la what is in the kitchen at the moment. And surprisingly, it worked :) All ,,I got to my hands,, I gave there and the result is brilliant.
So let's get to the recipe.




Budeme potrebovať:

  • 5 vajíčok
  • hrnček hladkej a hrnček polohrubej múky
  • 1 hr. kryštálový cukor
  • 1/4 hr. oleja
  • 1/2 hr. mlieka
  • hrsť vlašských orechov
  • cca 6 veľkých jahôd
  • 3 lyžice kakaa
  • prášok do pečiva
Poleva

  • 100g horkej čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • jahody, mandle a práškový cukor na ozdobu
Predhrejeme rúru na 180 stupňov . Poriadne vymastíme a vysypeme bábovkovú formu.
Do väčšej misy rozbijeme vajíčka a nasypeme cukor. Treba vyšľahať do penista.
Pridáme ostatné suroviny (okrem orechov a jahôd) a poriadne vyšľaháme, aby bolo cesto nadýchané.
Keď je cesto vyšľahané, pridáme nasekané orechy a na štvrťky nakrájané jahody.
Vylejeme zmes do formy a dáme piecť na 25 minút. Treba kontrolovať, lebo každá rúra pečie inak. Prepichnite v strede špajlou, ak ostane suchá, koláč je hotový.
Premiestnite na chladnejšie miesto a nechajte !poriadne! vychladnúť.
Medzitým si pripravíme polevu.
Do hrnca dáme roztopiť čokoládu. Na nízky stupeň, aby sa nepripálila.
Pridáme smotanu a premiešame.
Vychladnutý koláč opatne vyklopíme na tanier a polejeme čokoládou.
A už stačí len ozdobiť jahodami, mandlami, poprípade práš. cukrom :)




What we need: 



  • 5 eggs
  • 1 cup of self-raising flour and 1 cup of wholemeal flour
  • 1 c. sugar
  • 1/4 c. oil
  • 1/2 c. milk
  • handful of walnuts
  • 6 large strawberries
  • 3 tablespoons cocoa


icing 
  • 100 g of dark chocolate 
  • 100 ml of single cream  
  • strawberries, almonds and icing sugar for decoration
Preheat the oven to 180°C and meanwhile grease a cake tin. 
Beat the eggs into a large bowl, add  sugar and whisk till foamy.
Add other ingredients (excluding nuts and strawberries) and whisk the mixture untill smooth .
When is the mixture ready add chopped nuts and sliced ​​strawberries. 
Pour the mixture into a cake tin and let bake for 25 minutes. Insert the skewer into the middle of cake and when should come out clean with no raw cake, it is definitelly ready.
Remove the cake from the oven and alow it to cool.
Put chocolate into a small pan and melt carefully at the low degree. 
Pour  the cream and stir untill creamy. 
Remove the cooled cake from tin and pour with chocolate.
Decorate with strawberries, almonds and icing sugar. That's it. Serve with fresh cream and enjoy :)







No comments:

Post a Comment