30/10/2014

Pumpkin pie



Trick or Treat, smell my feet, give me something good to eat. 

Tak ja vám dávam tento chutný, sladký a strašidelný, tekvicový koláč. Taký správny - ,,helouvínsky,, :)

So I'll give You this very tasty, sweet and so so ,,scary,, Pumpkin pie. Happy Halloween to everyone. Boo!



Čo budeme potrebovať:

  • 150 g nesoleného masla, nakrájaného na malé kúsky a v izbovej teplote
  • 200 g hnedého cukru
  • 3 vajíčka
  • 340 g polohr. múky
  • prášok do pečiva
  • 225 g olúpanej tekvice
  • 150 g čajových, suchých keksíkov
  • 50 ml mlieka

Na ozdobu:

  • 3 pol. lyžice pomarančovej šťavy
  • 250 g práškového cukru
  • šľahačku navrch
Predhrejte rúru na 180°C.
Vo veľkej mise vyšľahajte maslo do krému, pridajte cukor a pokračujte v šľahaní, pokiaľ zmes nebude ľahká a krémová.
Potom postupne pridajte vajíčka a zakaždým prešľahajte. Nasypte polovicu z múky a prášok do pečiva, varechou premiešajte a až potom pridajte druhú polovicu múky.
Nakoniec pridajte najemno nastrúhanú tekvicu ( alebo si ju môžte rozfranforcovať v kuchynskom robote, ako ja ), rozdrvené keksíky. (tiež bol nápomocný môj food processor) a mlieko. Poriadne premiešajte do jemnej konzistencie.
Prelejte zmes do vopred maslom vymastenej formy a pečte cca 45 minút. Skontrolujte špajlou, ak ostane suchá, máte hotovo!
Nechajte vo forme poriadne vychladnúť a až potom vyberte. Ozdobte pomarančovou polevou.

Pomarančová poleva:
Práškový cukor nasypte do misky, nalejte doňho 3 lyžice pomarančovej šťavy a metličkou vyšľahajte do krému.

Koláčik je fajn so šľahačkou a posypaný mletou škoricou.

môj tip: do cesta môžte pridať sušené hrozienka, alebo orechy. 




What we need:

  • 150 g unsalted butter, cut into small pieces and softened
  • 200 g light brown sugar
  • 3 eggs
  • 340 g self-raising flour
  • 225 g finely grated raw pumpkin flesh
  • 150 g Amaretti, lightly crushed
  • 50 ml milk
Orange Glacé icing:
  • 250 g icing sugar
  • 3 tbsp freshly sqeezed orange juice
  • whipping cream to serve


Preheat the oven to 180°C.

In a mixing bowl beat the butter to a cream, using a wooden spoon or a hand-held electric whisk. Add the sugar and continue to beat until well creamed.
Add the eggs, one at a time. Sift in half of the remaining flour, then use a large metal spoon to carefuly fold it in. Repeat with the other half. Fold in the grated pumpkin, crushed Amaretti and the milk - to give a soft consistency.
Spoon the mixture into the prepared tin and bake in the oven for 45 minutes until the cake is lightly golden. Springs back to shape when pressed with finger and is beginning to pull away from the sides of the tin.
Leave in the tin on a wire rack to completely cool.

For children tickle the cake with Orange glacé icing:

Mix together icing sugar and 3 tbsp of freshly squeezed orange juice to creamy consistency and decorate the cake as You wish:)

Serve with a cream and sprinkle with ground cinnamon.



1 comment: