24/04/2016

DOUBLE CHOCOLATE BANANA BREAD

Priznám sa, že banány kupujem viac-menej ako dekoráciu. Nie, neplytváme, aby to nevyznelo divne. Ale u nás banány ako také nikto nechce jesť a potom zhnednú. A čo s hnedými banánmi? Do palaciniek, muffinov, alebo banánového chlebu? Chcete recept na supiš raňajky? Tu je :)
Budete potrebovať:
1 šálku kr. cukru
2 vajíčka
1/3 šálky rastlinného oleja
3-4 hnedé, rozmixované, alebo popučemné banány
1 a 1/2 šálky hladkej múky (mne sa veľmi osvedčila hladká T650)
1/2 šálky tmavého kakaa
1 a pol lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky soli
1 lyžičku vanilkovej esencie
1 kvalitnú horkú čokoládu nasekanú na drobno

Predhrejte rúru na 180 stupňov.Do veľkej misky rozbite vajíčka, pridajte cukor, olej a rozšľahajte. Pridajte popučené banány a vanilkovú esenciu a premiešajte. V druhej mise zmiešajte múku, kakao , prášok do pečiva, nasekanú čokoládu, poriadne premiešajte a nasypte do banánovej zmesy. Zmiešajte, aby boli ingrediencie poriadne premiešané.
pripravte si sendvičovú formu a to tak, že ju vymastíte maslom a vystliete papierom na pečenie, alebo vysypete múkou. Nalejte cesto a dajte piecť na 30 minút. A hotovo! Pre istotu pred dopećením kontrolujte špajdlou. Ak vyjde čistá, môžete chlebík vybrať.
Tip: Úplne najviac najlepší je na raňajky s maslom a kávičkou :)






No comments:

Post a Comment