24/02/2014

Chocolate, mascarpone, fruits.



Ó, aká kombinácia. Na raňajky, ku káve, na večeru. Veľmi jednoduchý a chutný koláč, ku ktorému sa isto každý raz vráti :) A ako stvorený pre tých, ktorí majú to šťastie vlastniť záhradku s vlastným fajnovým ovocíčkom. Keby sa dalo aj to Mascarpone tak vypestovať...
Poďme snívať :) 




Recept:


  • 2 vajíčka
  • 2 šálky Plain flour (najviac podobná hladkej)
  • 2 lyžičky baking poder (prášok do peč.)
  • 1,5 šálky hnedého cukru
  • 3/4 šálky kakaa
  • štipka soli
  • vanilkový extrakt, alebo vanilkový kaviár z jedného struku
  • 3/4 maslo bez soli
  • 1 1/3 šálky vody
Poleva:
  • 1 Mascarpone
  • 1 dcl šľahačkovej smotany
  • cca 3 lyžice práškového cukru
  • šťava zo štvrťky citróna
  • ovocie podľa chuti

Postup:


Predhrejeme si rúru na 180°
V mise rozmixujeme vajíčka s cukrom do peny, pridáme rozpustené maslo a vanilku.
V druhej mise si premiešame múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
Múkovú zmes pridáme do maslovej a premiešame. Postupne pridávame vodu, podľa odhadu, aby zmes nebola moc hustá.
Tortovú okrúhlu formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou, nalejeme zmes a dáme piecť na 55-60 minút. Pri konci môžme skúsiť zapichnúť špáratko do stredu a ak je suché, koláč je ready :)
Ak koláč v strede moc napúchol, postláčajte ho utierkou :)



Poleva
Mascarpone dáme do misy, cez sitko presypeme práškový cukor, pridáme deci šľahačkovej smotany a poriadne vymiešame do krému. Pokvapkáme citrónovou šťavou a znovu premiešame. 
Krém natrieme na vychladnutý koláč a posypeme ovocím.
  • Koláčik je najlepšie skladovať v chladničke, aby sa poleva nerozpustila :)
Dobrú chuť !



No comments:

Post a Comment